Ανάκληση της παραπομπής Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων
Την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζει τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζει τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.
«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι οι εξασκούμενες άδικες διώξεις θίγουν και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.
Παράλληλα, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν «τις προσπάθειες που από καιρό καταβάλλει η Σύγκλητος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία».
«Οι διώξεις των Πρυτανικών Αρχών, η διαθεσιμότητα του Διοικητικού Προσωπικού και η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Πανεπιστημίων οδηγούν εν τέλει σε συρρίκνωση και υποβάθμιση τη Δημόσια Παιδεία» αναφέρουν οι πρυτάνεις και καλούν το υπουργείο Παιδείας να «διασφαλίσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την ελάχιστη στήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ανακαλώντας τη μείωση κατά 15% του προϋπολογισμού τους για το οικονομικό έτος 2014 και να αποδεσμεύσει τα ταμειακά υπόλοιπα από προηγούμενα οικονομικά έτη για να ενσωματωθούν στους προϋπολογισμούς τους».
Τέλος, επισημαίνουν «την ανάγκη διασφάλισης της συνέχειας και συνέπειας των ερευνητικών, αναπτυξιακών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ΑΕΙ, κατά την λήψη των συναφών αποφάσεων, και την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης των ακαδημαϊκών αρχών στην διαχείριση των ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων των ΑΕΙ καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΑΕΙ στο κοινωνικό σύνολο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- Τα σενάρια για να βρεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442