Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Έξι δεκαετίες ύστερα από την αξέχαστη δήλωση της Marilyn Monroe πως στο κρεβάτι της φοράει μόνο το iconic άρωμα Chanel No.5, ο γαλλικός οίκος έφερε στο φως της δημοσιότητας έναν ολιγόλεπτο διάλογο της ηθοποιού με τον τότε αρχισυντάκτη του Marie Claire, Georges Belmont στον οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ξέρεις, μου κάνουν πολλές ερωτήσεις. Ας πούμε, «Τι φοράς στο κρεβάτι σου; Πιτζάμες; Νυχτικό;». Και εγώ τους απαντώ: «Chanel No.5» επειδή αυτή είναι η αλήθεια…Και όμως δεν θέλω να πω πως είμαι «γυμνή». Αλλά είναι η αλήθεια! ».

Ο οίκος Chanel με τη σειρά του, άρπαξε την ευκαιρία να αναδείξει το διαχρονικό αυτό άρωμα, αξιοποιώντας τη θηλυκότητα, τον αυθορμητισμό αλλά και την αθωότητα του προσώπου της Marilyn, η οποία και αποτελεί αδιαμφισβήτητα, την ιδανική πρέσβειρα της μοναδικότητας του Chanel No.5

Η Gabrielle Coco Chanel, το 1921, το πρώτο έτος κυκλοφορίας του αρώματος δήλωσε: « Θέλω ένα γυναικείο άρωμα, που να μυρίζει σαν γυναίκα ».

Φαίνεται λοιπόν πως η Marilyn Monroe, με το δυναμικό παρουσιαστικό και τη σαγηνευτική προσωπικότητά της αποτελεί την επιτομή της γυναίκας για την οποία μιλούσε η Coco Chanel πριν 90 χρόνια.

Η πολυαναμενόμενη καμπάνια του αρώματος θα κάνει την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Νοέμβριο.

woman.in.gr