Με στόχο να αποκτήσει η τροπαιοθήκη του ένα ακόμα κύπελλο αυτό του Διηπειρωτικού, θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Σάο Πάολο, όπου θα αντιμετωπίσει την Πινιέιρος Σκάι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αν και τόνισε ότι ο χρόνος που διεξάγεται η διοργάνωση δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, υποστήριξε ότι είναι ένας τίτλος που θέλει.

«Είναι δύσκολο το timing του ταξιδιού. Εύχομαι πάντως να κάνουμε πολλά ταξίδια», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στον άγνωστο αντίπαλο. «Δεν έχω εικόνα για την ατμόσφαιρα. Όσοι ασχολούνται γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση των Βραζιλιάνων. Είναι πολύ δυνατοί στον ομαδικό αθλητισμό. Το πρωτάθλημά τους είναι σε εξέλιξη. Έχει 10 νίκες και 8 ήττες. Με δυσκολία βρίσκουν οι συνεργάτες μου πληροφορίες».

Όσο για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά την Α1 με τιμωρία έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα θα παίξει μακριά από το ΟΑΚΑ μεν, αλλά με κόσμο είπε: «Οπουδήποτε θα έχει κόσμο είναι καλύτερα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να το συζητήσω εγώ. Είναι μία πληγή για τους ανθρώπους που παίρνουν διαρκείας. Για ποιο λόγο να πάρει κάποιος;».

Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στο να βρουν πληροφορίες για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, Πινιέρος Σκάι, όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για την Βραζιλία, όπου θα συμμετέχουν στο Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τα πρώτα του παιχνίδια χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί πληγή για αυτούς που παίρνουν διαρκείας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, από την πλευρά του, τόνισε το ότι ο Ολυμπιακός θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο αν και αναφερόμενος στο προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δήλωσε πως θα ήθελαν να παίξουν με κόσμο.

«Είναι τιμή μας που θα κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, πιθανώς σε πολλούς από εμάς μπορεί να μη δοθεί ξανά η ευκαιρία. Είναι ένας τίτλος και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να φέρουμε ακόμα ένα τρόπαιο στην ομάδα. Από την στιγμή που πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σαν ένα τελικό , πρέπει να το κερδίσεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στην κούραση που θα υπάρχει. «Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις, είναι στη ζωή, είναι στον αθλητισμό. Έχουμε έξι μέρες μετά την επιστροφή μας για να ξεκουραστούμε. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στη Βραζιλία. Έτσι κι αλλιώς ούτε εμείς, ούτε ο Παναθηναϊκός θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της περιόδου».

Τέλος, μίλησε κι αυτός, όπως και ο προπονητής του, για το θέμα της τιμωρίας της έδρας. «Κάθε χρόνο τα λέμε συνέχεια και συνήθως δεν αλλάζει κάτι. Όλοι θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, ιδίως στα ντέρμπι, αλλά η Α1 απέχει πολύ σε σχέση με τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Εδώ υπάρχει πολύ μεγαλύτερος φανατισμός. Τα άδεια γήπεδα δεν βγάζουν πουθενά. Καλό θα ήταν να βρουν κάποια άλλη λύση από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις».

Eξιτήριο για Παπαπέτρου

Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας με γαστρεντερίτιδα ο Γιάννης Παπαπέτρου πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Ο νεαρός φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από διάρροια επί οκτώ ημέρες και, καθώς ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος, δεν θα ταξιδέψει στο Σάο Πάολο για τους δύο αγώνες του Ολυμπιακού με την Πινέιρος Σκάι στη Βραζιλία, στο πλαίσιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την «ερυθρόλευκη» αποστολή στο Παρίσι -ενδιάμεση στάση πριν την αναχώρηση για το Σάο Πάολο- δεν θα επιβιβαστεί ούτε ο Εϊσι Λο. Ο μεγάλος άτυχος της φετινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού (είχε επιστρέψει το περασμένο Σάββατο από τον πρώτο τραυματισμό) υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο στον αγώνα με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και το ιατρικό τιμ κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει ο Αμερικανός την πρεμιέρα της Α1 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδωσαν ραντεβού το μεσημέρι σήμερα στο ΣΕΦ για την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και από το Φάληρο θα μεταβούν οδικώς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την πτήση για Παρίσι να είναι προγραμματισμένη για τις 18:45 σήμερα.

Οι αγώνες με την Πινιέιρος Σκάι είναι στις 4 και 6 Οκτωβρίου με τηλεοπτική μετάδοση από την ΑΝΤ1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ