Στα Μπολσόι επέστρεψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ
Φορώντας μαύρα γυαλιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι επέστρεψε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο την Τρίτη, στην έναρξη της νέας σεζόν, οκτώ μήνες πριν από την επίθεση με οξύ που τον άφησε σχεδόν τυφλό.
Φορώντας μαύρα γυαλιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι επέστρεψε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο την Τρίτη, στην έναρξη της νέας σεζόν, οκτώ μήνες πριν από την επίθεση με οξύ που τον άφησε σχεδόν τυφλό.
Η επίθεση στον Σεργκέι Φιλίν αποκάλυψε τους ανταγωνισμούς στο μπαλέτο Μπολσόι, όπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει τη δυνατότητα να χτίζει ή να καταστρέφει καριέρες.
Ο 42χρονος Φιλίν ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τη στήριξή τους.
«Αισθάνομαι καλά και η κατάστασή μου είναι αρκετά σταθερή για να είμαι εδώ στην έναρξη της νέας σεζόν και να πιάσω δουλειά» είπε.
Ο Φιλίν βρισκόταν επτά μήνες στη Γερμανία για θεραπεία.
Η εκπρόσωπος των Μπολσόι δήλωσε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου υποβλήθηκε σε 22 εγχειρήσεις στα μάτια και το πρόσωπο.
Ένας χορευτής, ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο, ο οποίος ήταν γνωστός για τους ρόλους κακών που ερμήνευε επί σκηνής, παραδέχθηκε ότι διέταξε την επίθεση. Δικάζεται μαζί με άλλους δύο συνεργάτες.
Ο Ντμιτριτσένκο έχει δηλώσει ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί οξύ στην επίθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο





