Σε φάση ολοκλήρωσης ο σχεδιασμός για τις συνεταιριστικές τράπεζες
Σε φάση ολοκλήρωσης έχει εισέλθει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της ΤτΕ για τις συνεταιριστικές τράπεζες. Ήδη έχει καταρτισθεί σχέδιο για τον εξορθολογισμό του κλάδου, στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται για την καθεμία συνεταιριστική τράπεζα, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας.
Σε φάση ολοκλήρωσης έχει εισέλθει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος για τις συνεταιριστικές τράπεζες.
Ήδη έχει καταρτισθεί σχέδιο για τον εξορθολογισμό του κλάδου, στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται για την καθεμία συνεταιριστική τράπεζα, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας.
Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση στην τρόικα, καθώς θα απαιτηθεί η έγκρισή της για την αναδιάρθρωση του κλάδου.
Συνολικά η κεφαλαιακή ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών θα απαιτήσει 260 εκατ. ευρώ, ποσό που δύσκολα αναμένεται να βρεθεί.
Σήμερα δραστηριοποιούνται οι συνεταιριστικές τράπεζες Χανίων, Εύβοιας, Έβρου, Πελοποννήσου, Δωδεκανήσου, Θεσσαλίας, Δράμας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Καρδίτσας, Πιερίας, Σερρών, Παγκρήτια και η Πανελλήνια.
Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, από τις εν λόγω συνεταιριστικές τράπεζες θα μείνουν σε λειτουργία περίπου τέσσερις και οι υπόλοιπες θα διαχωριστούν σε good και bad bank, με τις καταθέσεις και τα ενήμερα δάνεια τους να μεταβιβάζονται σε συστημικές τράπεζες.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.