Κόκκινος συναγερμός στη Μανίλα εξαιτίας πλημμυρών
Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είχε σχεδόν παραλύσει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της Μανίλας των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο της Μανίλας είναι κλειστά. Στην πόλη έχει κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός.
Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είχε σχεδόν παραλύσει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της Μανίλας των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.
Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο της Μανίλας είναι κλειστά. Στην πόλη έχει κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός.
«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Όμως αυτό ήταν τόσο ξαφνικό» δήλωσε πατέρας τεσσάρων παιδιών, στο σπίτι του οποίου το νερό έφθασε το ένα μέτρο.
Οι δρόμοι είναι αποκομμένοι και οι οδηγοί που προσπάθησαν να τους διασχίσουν αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.
Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων, στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.
Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν το Σαββατοκύριακο και σε αγροτικές περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της Μανίλας, στο νησί Λουζόν, σύμφωνα με το συμβούλιο διαχείρισης καταστροφών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο είναι αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων εξηγείται από το συνδυασμό του μουσώνα και της τροπικής καταιγίδας Τράμι, παρά το γεγονός ότι η τελευταία βρισκόταν 500 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442