Δεν θέλουμε να μονοπωλήσουμε την εξουσία, δηλώνει ο ηγέτης των Ταλιμπάν
Ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να μονοπωλήσουν την εξουσία όταν τα ξένα στρατεύματα φύγουν από τη χώρα το 2014. Μιλώντας με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή Έιντ, ο μουλά Ομάρ είπε ότι οι Ταλιμπάν θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους πολίτες του Αφγανιστάν «για μία κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς, βασισμένη στις ισλαμικές αρχές».
Ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να μονοπωλήσουν την εξουσία όταν τα ξένα στρατεύματα φύγουν από τη χώρα το 2014.
Μιλώντας με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή Έιντ, ο μουλά Ομάρ είπε ότι οι Ταλιμπάν θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους πολίτες του Αφγανιστάν «για μία κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς, βασισμένη στις ισλαμικές αρχές».
Παράλληλα, επανέλαβε την περιφρόνησή του για τις εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για του χρόνου.
Ο μουλά Ομάρ τόνισε ότι η επιλογή των νικητών στις εκλογές «γίνεται στην Ουάσινγκτον. Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές θα είναι απλά χάσιμο χρόνου, τίποτε άλλο».
Μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001 από τις ΗΠΑ, τα ίχνη του μουλά Ομάρ αγνοούνται και παραμένει ασαφές πού βρίσκεται. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του BBC, το μήνυμά του θεωρείται «αυθεντικό».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.