Άλλος ένας χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου ανοίγει στο κοινό
Την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα αποδοθεί στους επισκέπτες ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τη μόνιμη συλλογή των αρχαιοτήτων των γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από διάφορα μέρη της Κρήτης.
Την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα αποδοθεί στους επισκέπτες ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τη μόνιμη συλλογή των αρχαιοτήτων των γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από διάφορα μέρη της Κρήτης.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται σημαντικά έργα τέχνης που απεικονίζουν και αποτυπώνουν μορφές και όψεις από την επίσημη και ιδιωτική ζωή, τους θεσμούς, τη λατρεία και τις ταφικές πρακτικές από τη δωρική κοινωνία των πρώιμων ιστορικών χρόνων μέχρι τον πολιτισμικά σύνθετο ελληνορωμαϊκό κόσμο της ύστερης αρχαιότητας.
Εκτίθενται επίσης επιλεγμένα αντικείμενα από τις πρώην ιδιωτικές συλλογές Στυλιανού Γιαμαλάκη και Νικολάου Μεταξά όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ανατολή που χρονολογούνται από τα μινωικά έως τα νεώτερα χρόνια.
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ορόφου θα κλείσει για το κοινό η Προσωρινή Έκθεση του Μουσείου και τα πιο σημαντικά και εμβληματικά εκθέματα των μινωικών χρόνων θα εκτεθούν προσωρινά σε αίθουσα του ορόφου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia




