Σύγχρονα γλυπτά στους χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Γλυπτά της εικαστικού Αγγέλικας Κοροβέση - Καλαντίδη πρόκειται να εκτεθούν από τον Ιούνιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε μία συνομιλία της σύγχρονης τέχνης με την αρχαιότητα. Η έκθεση με τίτλο «Ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες» θα διαρκέσει ώς τον Αύγουστο.
Με τίτλο «Ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες» και με διαστάσεις που αρχίζουν από μερικά εκατοστά ύψος (0,34 μ) για να φθάσουν ώς τα 2,20 μέτρα, αυτά τα έργα, τα οποία είναι φιλοτεχνημένα κυρίως σε μπρούντζο, ορείχαλκο και ξύλο πρόκειται να τοποθετηθούν στους προθαλάμους των αιθουσών, στα περάσματα από την μία στην άλλη, ακόμη όμως και μέσα στις αίθουσες.
Υπάρχουν ακόμη η «Κωπηλασία» που θα στηθεί δίπλα στην προθήκη με τα κυκλαδικά, το «Πέταγμα» των πουλιών που συνομιλεί με την αρχαϊκή Νίκη, ο «Ισορροπιστής ίσως» παραπλεύρως του Διός του Αρτεμισίου, ο «Αγών» στην αίθουσα όπου δεσπόζει ο περίφημος Τζόκεϊ, οι «Πελαγίσιοι ταξιδευτές», μπροστά από το άδειο βάθρο του έφηβου των Αντικυθήρων κ. ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν



