Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται ο Έντα Κένι

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται ο Έντα Κένι

Να ενισχύσει τις συμμαχίες του εντός ΕΕ, πρωτίστως με τις άλλες μνημονιακές χώρες, προσδοκά ο Αντώνης Σαμαράς, που αυτήν την ώρα συναντάται με τον ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι στο Μέγαρο Μαξίμου. Βασικός στόχος του έλληνα πρωθυπουργού είναι να ενταθεί η πίεση προς την ΕΕ για στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ άμεσα αναμένει στήριξη από τον Έντα Κένι στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Να ενισχύσει τις συμμαχίες του εντός ΕΕ, πρωτίστως με τις άλλες μνημονιακές χώρες, προσδοκά ο Αντώνης Σαμαράς, που αυτήν την ώρα συναντάται με τον ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βασικός στόχος του έλληνα πρωθυπουργού είναι να ενταθεί η πίεση προς την ΕΕ για στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ άμεσα αναμένει στήριξη από τον Έντα Κένι στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς, ο Έντα Κένι αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Ελλάδας στην προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης από τις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ προς αναπτυξιακές στρατηγικές.

Παράλληλα, ο ιρλανδός πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες, μαζί με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που αποτέλεσαν τους αρχικούς δίαυλους επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά με την Ανγκελα Μέρκελ, όταν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεχόταν πυρά για τις αντιμνημονιακές ενστάσεις του.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα αποτελέσει μια γέφυρα για την ελληνική προεδρία που έπεται το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επιτυχία της Ιρλανδίας, που αναμένεται να βγει στις αγορές έως το τέλος του 2013, θα επιταχύνει τις εξελίξεις και για τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι η χώρα θα επιδιώξει να βγει στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σε ότι αφορά τους βραχυπρόθεσμους στόχους, η κυβέρνηση αναμένει στήριξη από τον Έντα Κένι στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης, υπενθυμίζοντας ότι και η Ιρλανδία κινήθηκε στη γραμμή πλήρους εφαρμογής του μνημονίου, αλλά αντιτάχθηκε σθεναρά στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο