Την έφεση για την έκδοση του Αμπού Κατάντα έχασε το Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση έχασε την Τετάρτη τον μακροχρόνιο δικαστικό της αγώνα για την έκδοση του ριζοσπάστη μουσουλμάνου κληρικού Αμπού Κατάντα, ο οποίος καταζητείται στη γενέτειρά του Ιορδανία για τρομοκρατικές πράξεις.
Η βρετανική κυβέρνηση έχασε την Τετάρτη τον μακροχρόνιο δικαστικό της αγώνα για την έκδοση του ριζοσπάστη μουσουλμάνου κληρικού Αμπού Κατάντα, ο οποίος καταζητείται στη γενέτειρά του Ιορδανία για τρομοκρατικές πράξεις.
Στο Εφετείο, τρεις δικαστές απέρριψαν ομόφωνα την έφεση της κυβέρνησης κατά της απόφασης του Νοεμβρίου που επέτρεψε την παραμονή του Κατάντα στη Βρετανία.
Διαδοχικές βρετανικές κυβερνήσεις προσπάθησαν επί χρόνια να επιτύχουν την έκδοση του Kατάντα, ο οποίος μπαινοβγαίνει στη φυλακή από τότε που συνελήφθη, το 2001.
Ωστόσο, οι φόβοι ότι ίσως δεν υπάρξει μια δίκαιη, νέα δίκη στην Ιορδανία για τον Κατάντα, οδήγησαν σε αποτυχία τις προσπάθειες για την έκδοσή του.
Ο Αμπού Κατάντα κέρδισε μια έφεση της τελευταίας στιγμής κατά της έκδοσής του το Νοέμβριο και στις αρχές του μήνα συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του με εγγύηση, βάσει των οποίων απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλου επικοινωνιακού εξοπλισμού στην κατοικία του.
Η ομάδα νομικών συμβούλων της υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Κατάντα είναι ένας «πραγματικά επικίνδυνος» άνθρωπος που γλίτωσε την έκδοση μόνο εξαιτίας νομικής πλάνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442