Κατάργηση 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 φορείς ΟΤΑ
Στην κατάργηση ακόμη 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 φορείς της αυτοδιοίκησης προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την υπογραφή αντίστοιχων σχεδίων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο εφαρμογής της παραγράφου 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 (περί κατάργησης οργανικών θέσεων).
Στην κατάργηση ακόμη 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 φορείς της αυτοδιοίκησης προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την υπογραφή αντίστοιχων σχεδίων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο εφαρμογής της παραγράφου 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 (περί κατάργησης οργανικών θέσεων).
Οι αποφάσεις αφορούν τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, εννέα δήμους και 15 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΟΤΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στους 26 παραπάνω φορείς το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 59%, δηλαδή 926 θέσεις, και το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 41%, δηλαδή 640 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.
Με την υπογραφή των σχεδίων Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ολοκληρώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών η προβλεπόμενη από τον σχετικό νόμο κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στους ΟΤΑ β’ βαθμού.
Όπως επισημαίνεται, τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442