Υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας
Νομοσχέδιο με το οποίο ανασυγκροτείται το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με παράλληλη υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, μαζί με τροπολογία που προβλέπει μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων), με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους.
Νομοσχέδιο με το οποίο ανασυγκροτείται το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με παράλληλη υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή,
Επίσης με τροπολογία προβλέπεται η μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων), με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους.
Από την μείωση της εισφοράς προβλέπεται απώλεια εσόδων 7,75 εκατ. ευρώ, ενώ δεν καθίσταται δυνατό να υπολογιστούν τα έσοδα από την επιβολή του φόρου.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται μέχρι την 31η Ιουλίου, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των προσώπων που απασχολούνταν στις «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων», του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013) – και καταβάλλονται 3 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά το διάστημα αυτό.
Με άλλη τροπολογία, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, από το υπουργείο Πρόνοιας στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.
Καταργείται επίσης, η Επιτροπή Κωδικοποιήσεων και Αναμόρφωσης του Δικαίου έναντι της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και ορίζεται πως το ύψος των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών της τελευταίας, όπως επίσης και εκείνων της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, θα ορίζεται κατευθείαν από τον Πρωθυπουργό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΕΝΓΕ: Σε απεργία προχωρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία στις 18 Μαρτίου
- Κιούμπαν: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου…»
- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2026: «Κοιμηθείτε Καλά, Ζήστε Καλύτερα»
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης
- «Πανδοχείον η Φιλόξενη Ερημία»: Η νέα παράσταση των bizoux de kant στο Hood art space
- Λιτόχωρο: Στην εντατική τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442