
Ο Μ.Σαρρής υπουργός Οικονομικών της Κύπρου και αξιοποίηση Χρ.Πισσαρίδη
Τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για τους Ιωάννη Κασουλίδη και Μιχάλη Σαρρή, αντίστοιχα. Επίσης προχώρησε, όπως αναμενόταν, στην αξιοποίηση του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.
Τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για τους Ιωάννη Κασουλίδη και Μιχάλη Σαρρή, αντίστοιχα.
Επίσης ο κ. Αναστασιάδης προχώρησε, όπως αναμενόταν, στην αξιοποίηση του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.
Ποιος είναι ο νέος ΥΠΕΞ
Ο Ιωάννης Κασουλίδης, σήμερα ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και εκ των αντιπροέδρων του ΕΛΚ, σπούδασε ιατρική και υπήρξε μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (Μάιος 1991 – Μάρτιος 1993).
Επίσης, διετέλεσε επί προεδρίας Κληρίδη κυβερνητικός εκπρόσωπος (Μάρτιος 1993-Απρίλιος 1997) και υπουργός Εξωτερικών (Απρίλιος 1997 – Μάρτιος 2003).
Το 2008 ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές. Αν και στον πρώτο γύρο ήλθε πρώτος, έχασε την προεδρία στον δεύτερο από τον Δημήτρη Χριστόφια.
Ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ
Ο Μιχάλης Σαρρής σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Wayne State University, από το οποίο απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο στα Οικονομικά, με εξειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική θεωρία και πολιτική.
Από το 1975 ο κ. Μιχάλης Σαρρής εργάστηκε στη Διεθνή Τράπεζα, όπου πριν αφυπηρετήσει κατέλαβε τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας.
Εκτός από την Ελληνική και Αγγλική, μιλά και τη Γαλλική, την Ισπανική και την Πορτογαλική γλώσσα.
Από το 2005 μέχρι το 2008 επί προεδρίας Παπαδόπουλου ήταν υπουργός Οικονομικών. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442