Λάδι στη φωτιά ρίχνει θρησκευτικός ηγέτης για το βιασμό της 23χρονης Ινδής
Ένας δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης της Ινδίας αποφάσισε να ρίξει λάδι στη φωτιά σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 23χρονης, η οποία συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα. Ο λεγόμενος Ασαράμ, γνωστός στους οπαδούς του ως «Μπάπου», ισχυρίστηκε ότι και το θύμα έχει ευθύνη. «Αν είχε προσευχηθεί στο όνομα του θεού και είχε πέσει στα πόδια των δραστών, θα είχε σωθεί».
Ένας δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης της Ινδίας αποφάσισε να ρίξει λάδι στη φωτιά σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 23χρονης, η οποία συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα.
Ο λεγόμενος Ασαράμ, γνωστός στους οπαδούς του ως «Μπάπου», ισχυρίστηκε ότι και το θύμα έχει ευθύνη. «Αν είχε προσευχηθεί στο όνομα του θεού και είχε πέσει στα πόδια των δραστών, θα είχε σωθεί» δήλωσε ο 71χρονος.
Αμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος BJP της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωπος του οποίου χαρακτήρισε ντροπιαστικές τις δηλώσεις.
Αρκετές εφημερίδες της χώρας έκαναν αναφορά στις θέσεις του Ασαράμ, καταδικάζοντας έντονα τα λεγόμενά του.
Από την κριτική που ασκείται τις τελευταίες ημέρες από τα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν γλιτώσει ούτε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του Κογκρέσου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ άφηναν να εννοηθεί ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να κάθονται στο σπίτι.
Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος πέντε ανδρών. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του έκρυθμου κλίματος που είχε διαμορφωθεί εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.
Η επόμενη συνεδρίαση της δίκης-εξπρές θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου.
Πάντως, τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους θα δηλώσουν αθώοι, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος τους. «Τίποτε δεν έχει αποδειχθεί ακόμη» εξήγησε.
Οι πέντε βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή εφόσον καταδικαστούν. Ένας έκτος ύποπτος, ηλικίας 17 ετών, αναμένεται να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442