Παρέμβαση και από τον Τούρκο πρόεδρο για τον τηλεοπτικό Σουλεϊμάν
Μετά την παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις ιστορικές ανακρίβειες που παρουσιάζει η γνωστή σαπουνόπερα για τον Σουλεϊμάν, την άποψη του ήρθε να καταθέσει τώρα και ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Μετά την παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις ιστορικές ανακρίβειες που παρουσιάζει η γνωστή σαπουνόπερα για τον Σουλεϊμάν, την άποψη του ήρθε να καταθέσει τώρα και ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Η παρέμβαση Γκιουλ, ωστόσο, διαφέρει κατά πολύ από εκείνη του πρωθυπουργού, ο οποίος προ ημερών είχε καταγγείλει τους παραγωγούς και το σκηνοθέτη της σειράς για τον τρόπο που παρουσίασαν τον Οθωμανό σουλτάνο.
Αντιθέτως, ο Τούρκος πρόεδρος είδε τη θετική πλευρά του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αντλούν τη θεματολογία τους από την τουρκική ιστορία.
«Η Ιστορία, κυρίως η οθωμανική, άρχισε να αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος. Βλέπουμε πλέον στον κινηματογράφο, στις ταινίες, στις σειρές να αναπαρίστανται ιστορικά γεγονότα και η Ιστορία να αποτελεί πηγή έμπνευσης. Αυτό αποτελεί μία χαρμόσυνη εξέλιξη» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την τελετή απονομής στην Αγκυρα των κρατικών βραβείων τέχνης της Τουρκίας.
Διαβάστε τι είχε πει ο Ερντογάν για τον Σουλεϊμάν:
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας