
Στη Νότιο Κορέα, η πρώτη έκθεση για την «κουλτούρα της τουαλέτας»
Το δωμάτιο όπου ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του είναι το θέμα ενός ασυνήθιστου πάρκου που εγκαινιάστηκε φέτος στη Νότιο Κορέα. Από το φουαγέ σε σχήμα λεκάνης, μέχρι τα μπρούτζινα αγάλματα που σφίγγονται από την προσπάθεια, όλα τα εκθέματα στο «Πάρκο για τον Πολιτισμό της Τουαλέτας», στην πόλη του Σουγόν, παραπέμπουν σε αυτή την αναπόδραστη φυσική ανάγκη που μας εξουσιάζει όλους.
Το δωμάτιο όπου ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του είναι το θέμα ενός ασυνήθιστου πάρκου που εγκαινιάστηκε φέτος στη Νότιο Κορέα.
Από το φουαγέ σε σχήμα λεκάνης, μέχρι τα μπρούτζινα αγάλματα που σφίγγονται από την προσπάθεια, όλα τα εκθέματα στο «Πάρκο για τον Πολιτισμό της Τουαλέτας», στην πόλη του Σουγόν, παραπέμπουν σε αυτή την αναπόδραστη φυσική ανάγκη που μας εξουσιάζει όλους.
Περιέργως, το σκατολογικό χιούμορ δεν ήταν το κίνητρο για τη δημιουργία του πάρκου -το οποίο λέγεται μάλιστα ότι είναι το πρώτο στο είδος του. Η μόνιμη έκθεση φιλοξενείται στο πρώην σπίτι του Σιμ Ζάε-ντακ, ο οποίος ήταν δήμαρχος του Σουγόν και ιδρυτής της Διεθνούς Ένωσης Τουαλέτας, η οποία εργάζεται για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Ο Σιμ, ο οποίος απεβίωσε το 2009, φέρεται να γεννήθηκε στην τουαλέτα της γιαγιάς του και ανέπτυξε μια παράξενη εμμονή για αυτό το χώρο του σπιτιού.
«Μέρος χαλάρωσης και κάθαρσης, η τουαλέτα είναι χώρος για ενδοσκόπηση» είχε πει ο ίδιος σε συνέδριο της Ένωσης το 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ρινγκ μετατρέπεται ο Λευκός Οίκος για τα 80ά γενέθλια του Τραμπ
- Όλες οι σκέψεις της Έλι Μπάμπερ όταν έμαθε ότι θα υποδυθεί την Κέιτ Μος
- Με… ελικόπτερα στο προπονητικό κέντρο οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας – Μόνος του έφτασε Νεϊμάρ (vid)
- Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε ιδιοκτήτη καταστήματος στην Πατησίων
- Λίβανος: Το Ισραήλ κήρυξε «ζώνη πολέμου» τις περιοχές νότια του ποταμού Ζαχράνι – Ευρείες εντολές εκκένωσης
- Ο Τραμπ απειλεί και το Ομάν για το Ορμούζ – Να συμπεριφερθείτε όπως όλοι ή θα σας ανατινάξουμε [βίντεο]






