Σε δημοπρασία φωτογραφίες από τη χαμένη βωβή ταινία «Ο Αετός του Βουνού» του Χίτσκοκ
Φωτογραφίες από την χαμένη βωβή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Ο Αετός του Βουνού» (The Mountain Eagle), πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες τον ερχόμενο μήνα. Οι φωτογραφίες αναμένεται να φτάσουν τα 25.000 δολάρια κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Φωτογραφίες από την χαμένη βωβή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Ο Αετός του Βουνού» (The Mountain Eagle), πρόκειται να δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες τον ερχόμενο μήνα.
Ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History ανακοίνωσε ότι 59 φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί για την προσωπική συλλογή του θρυλικού σκηνοθέτη. Από αυτές 35 φωτογραφίες προέρχονται από τη βωβή ταινία του 1929 «Ο κάτοικος της νήσου Μανξ» (The Manxman), ενώ 24 από την ταινία «Ο Αετός του Βουνού» του 1920, οι οποίες και αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Οι φωτογραφίες αναμένεται να φτάσουν τα 25.000 δολάρια κατά τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Κανένα από τα αρνητικά δεν έχουν βρεθεί από την ταινία «Ο αετός του Βουνού», η οποία για το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χαμένες ταινίες. Μόνο μερικές ακόμα φωτογραφίες έχουν ανακαλυφθεί από την ασπρόμαυρη ταινία, την οποία ο Χίτσκοκ είχε χαρακτηρίσει «απαίσια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά


