Ελεύθεροι με τακτική δικάσιμο οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ
Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο Ν.Φωτόπουλος, για την κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.
Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο Ν.Φωτόπουλος, για την κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατούνταν μετέβησαν νωρίτερα δύο εισαγγελείς ώστε να μην γίνει μεταγωγή των 18 καθώς ήδη στην Ευελπίδων υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι για τη δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου.
Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αστυνομικής επέμβασης στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ.
«Κάνουν λάθος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν οραματίζονται μια Ελλάδα ‘ξέφραγο αμπέλι’ αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη ΓΑΔΑ και δήλωση του Δ.Στρατούλη με την οποία ζητείτο απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ καταγγελλόταν η κυβέρνηση για «πρακτικές αστυνομικού κράτους».
Στην ανακοίνωση αναφερόταν: «Απόπειρες -και μάλιστα βίαιες- που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας.
» Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα.»
Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «Όλοι γνωρίζουν ότι το «χάος» είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442