«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού λέει η Αλέκα Παπαρήγα
Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα του νερού στην Ελλάδα, πρέπει να είναι, από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα του λαού, πολύ καθαρό και συγκεκριμένο, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης, που μπορούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους».
Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πουλάει για να μαζέψει χρήματα, όσο, όσο, για να μπορέσει να πληρώνει δάνεια και τοκοχρεολύσια στους πιστωτές», υπογραμμίζοντας ότι αυτή «είναι δέσμευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», ενώ επεσήμανε ότι «η αντίσταση πρέπει να είναι και για το νερό και καθολική για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων».
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, επεσήμαναν ότι «η εταιρία έχει μέσα στην κρίση κέρδη της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ ετησίως» και πρόσθεσαν ότι η αποκρατικοποίηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην ποιότητα και στην τιμή του νερού. Επικαλέστηκαν, επίσης, τη σημερινή διεθνή τάση επανακοινωνικοποίησης εταιριών ύδρευσης (ακόμη και στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπως είπαν), οι οποίες είχαν εκχωρηθεί σε ιδιώτες.
* Η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το απόγευμα το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή έξω απο τις πρώην φυλακές Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από στελέχη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442