Κανονικά η εκδίκαση της αγωγής της Ντιαλό κατά του Στρος-Καν
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπρονξ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να απορριφθεί η αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, γεγονός που επιτρέπει την εκδίκαση της υπόθεσης από αστικό δικαστήριο. Οι συνήγοροι του Στρος-Κάν είχαν ισχυριστεί ότι συμφωνία του ΟΗΕ από το 1947 παρείχε ασυλία σε στελέχη διεθνών οργανισμών (άρα και τον εντολέα τους) και ότι, παρόλο που δεν έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, είναι εθιμικό διεθνές δίκαιο.
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπρονξ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να απορριφθεί η αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, γεγονός που επιτρέπει την εκδίκαση της υπόθεσης από αστικό δικαστήριο.
Σύμφωνα με την New York Post, ο δικαστής Ντάγκλας ΜακΚίον απέρριψε τον ισχυρισμό του Στρος-Καν ότι δεν μπορεί να διωχθεί στα αστικά δικαστήρια γιατί είχε διπλωματική ασυλία όταν είχε την συνεύρεση με τη Ντιαλό στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος-Καν δεν είχε επικαλεστεί την ασυλία που του παρείχε η θέση του για το ποινικό τμήμα της υπόθεσης που έχει ήδη καταπέσει.
Οι συνήγοροι του Στρος-Κάν είχαν ισχυριστεί ότι συμφωνία του ΟΗΕ από το 1947 παρείχε ασυλία σε στελέχη διεθνών οργανισμών (άρα και τον εντολέα τους) και ότι, παρόλο που δεν έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, είναι εθιμικό διεθνές δίκαιο.
Παρά το ότι τον περασμένο Αύγουστο δικαστήριο απέρριψε τις ποινικές κατηγορίες κατά του Στρος-Καν, με το αιτιολογικό ότι η Ντιαλό δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο, η ίδια επιμένει στην αγωγή που κατέθεσε και που θα εκδικαστεί κανονικά πλέον.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας