Στις 781,88 μονάδες το Χρηματιστήριο την Τρίτη με άνοδο 0,66%
Σε ανοδική τροχιά, για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, με τις τιμές των μετοχών να κλείνουν με ήπια άνοδο. Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες αντισταθμίσθηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΠΑΠ του ΟΤΕ και της Ελλάκτωρ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 781,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,66%.
Σε ανοδική τροχιά, για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, με τις τιμές των μετοχών να κλείνουν με ήπια άνοδο.
Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες αντισταθμίσθηκαν από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΠΑΠ του ΟΤΕ και της Ελλάκτωρ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 781,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,66%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 790,29 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,74%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,342 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,88% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,83%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών (+7,34%), των Μέσων Ενημέρωσης (+5,47%), των Τηλεπικοινωνιών (+4,10%) και των Ταξιδιών (+3,19%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,83%) και των Τραπεζών (-1,45%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+5,38%), του ΟΤΕ (+4,10%), του ΟΠΑΠ (+3,17%) και της Eurobank (+2,92%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (-7,26%), της Κύπρου (-5,83%), της MIG (-4,75%) και της Alpha Bank (-4,05%).
Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 76 πτωτικά και 34 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: HOL +19,80%, Νίκας +18,79%, Χατζηϊωάννου (κο) +18,00% και Attica Συμμετοχών +15,06%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Δρομέας -30,00%, Yalco -19,57%, Εδραση -19,53% και ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -18,52%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442