Οι εκλογές δεν πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος, τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος
Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε το Eurogroup εξέφρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της επανεκκίνησης και τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος είτε πριν από την διεξαγωγή τους, είτε έπειτα από αυτήν. Όσον αφορά στην πορεία του PSI, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε εκ νέου το 4% των ομολογιούχων που δεν συμμετέχουν να απαντήσουν θετικά έως τις 23 Μαρτίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.
Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε το Eurogroup εξέφρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της επανεκκίνησης και τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος είτε πριν από την διεξαγωγή τους, είτε έπειτα από αυτήν. Όσον αφορά στην πορεία του PSI, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε εκ νέου το 4% των ομολογιούχων που δεν συμμετέχουν να απαντήσουν θετικά έως τις 23 Μαρτίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στην μείωση του ελληνικού χρέους κατά ποσοστό 96% κι ότι παραμένει ένα 4% ομολογιούχων των οποίων οι τίτλοι δεν έχουν εκδοθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο και οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν εάν δέχονται την ελληνική προσφορά ως την 23η Μαρτίου.
Ο Ευ.Βενιζέλος είπε ότι η ελληνική προσφορά είναι εξαιρετικά δελεαστική κι εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανταπόκριση η οποία θα υπάρξει θα είναι σημαντική.
Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σήμερα ακυρώθηκαν παλαιά ομόλογα αξίας 177 δισ. ευρώ τα οποία αντικαταστάθηκαν από νέα ομόλογα αξίας 92 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα απαλλαγεί ως τις αρχές του Απριλίου από ένα χρέος 105 δισ. ευρώ.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ενισχυθεί με ένα ποσό το οποίο συνολικά θα ανέλθει σε 105 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις επόμενες δόσεις επί τη βάσει του νέου προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι οριστικοποιήθηκε το σχήμα για τους επόμενους τρεις μήνες βάσει του οποίου η χώρα θα λάβει 5,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, 3,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 5,3 δισ. ευρώ τον Μάιο. Δήλωσε επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος για την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει με το ποσό των 28,5 δισ. ευρώ στο νέο πρόγραμμα, εκ των οποίων τα 8,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν μετά τη λήξη του.
Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε επίσης ότι η θεμελιώδης υποχρέωση της Ελλάδας από εδώ και στο εξής είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας μέσω της τόνωσης της ρευστότητας και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε παράλληλα ότι η Ελληνική οικονομία είναι στη φάση της επανεκκίνησης και τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος είτε πριν από την διεξαγωγή τους, είτε έπειτα από αυτήν.
Ανέφερε, τέλος, πως σε ό,τι αφορά το λεγόμενο ειδικό ή δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος, αυτός θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Ελληνική Βουλή εντός του Απριλίου, όπως είναι η απαίτηση του Eurogroup.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας