Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν το σώμα μιλάει - Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση

Όταν το σώμα μιλάει – Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση

Το σώμα ειναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά Αρμονία. Το σώμα ειναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά Αρμονία. Έτσι, η κίνηση, προκύπτει αβίαστα […]

Το σώμα ειναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά Αρμονία.
Το σώμα ειναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά Αρμονία.
Έτσι, η κίνηση, προκύπτει αβίαστα και φυσικά.

Η Σωματική Έκφραση της Susana Noemi Abigador ειναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη Σωματική Έκφραση για εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.

Η Susana έφτασε στη χώρα μας με μεγάλα χορευτικά βήματα, εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ενδιάμεσες στάσεις. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη Σωματική Έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά αλλά και απλόχειρα, μέσα απ’ τις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Η κάθε λεπτομέρεια, στο πως και το γιατί, καθεμιάς άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας συνεχούς διδασκαλίας.
Μιας πορείας 30 χρόνων!

Σε ποιούς απευθείνεται;
Σε κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγόμ εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση «ψυχή-σώμα-έκφραση».

Το εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει, αξιοποιώντας την εμπειρία και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, να δημιουργήσετε τι δικές σας επιτυχημένες ασκήσεις.

Παρουσίαση της συγγραφέα
Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το 1972 αρχίζει να ασχολείται, ξεκινώντας στη Βραζιλία, με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό και το θέατρο, για να διαλέξει και να καταλήξει στη Σωματική Έκφραση σας τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές της με τον Augustin Bellusci στη Μαδρίτη στην Escuela de Artes Escenicas, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στη διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς.
To 1986 έρχεται για να ζήσει στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει ήδη σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να διδάσκει καθημερινά Σωματική Έκφραση και Danza Vital, το σύστημα που η ίδια επινόησε.
Από το 1988 μέχρι το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (Επιμορφωτικό Εργαστήριο Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης) διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία.
Από το 2000 διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί», στο Παιχνιδαγωγείο, στο Μοτσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας κ.α. Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στη χορογραφία της τραγωγίας Ιφιγένεια εν Αυλίδι, το 1990 και το 1999 στην Επίδαυρο, με τα Ελεύθερα Θέατρα Κύπρου στην τραγωδία Βάκχες στο Ηρώδειο, με το Θέατρο Φούρνος, με τον Δήμο Ζωγράφου κ.α.
Συνεχίζοντας την εκπαίδευση της, ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε σεμινάρια χοροθεραπείας με το σύστημα της Maria Fux, σεμινάρια Πρωτόγονου Χορού με την καθηγήτρια της Σορβόννης F. Schott-Billmann, Ουδέτερης Μάσκας με τον Βέλγο καθηγητή Luc De Smet κ.α.
Όμως για την Susana η μεγάλη εκπαίδευση έρχεται από τον πλούτο που της προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για εκείνην, αλλά και για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

Γιαλός
Susana Noemi Abigabor

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024