Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την… υποχρέωση νικώντας άνετα 3-0 τον Λεβαδειακό, στον αγώνα που χρωστούσε από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και έκανε πράξη τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Ολυμπιακό. Με δύο γκολ του Τοτσέ (59′, 63′) και ένα του Σαριέγκι (33′) οι «πράσινοι» στρογγυλοκάθισαν στη θέση του οδηγού, 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα σουτ με το Ζέκα στο ξεκίνημα που απέκρουσε ο Κυριακίδης, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Ο Βασιλείου ξέφυγε από τον Σαριέγκι στο 16′, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε τον Καρνέζη που έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κυριακίδης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Κουίνσι μέσα από την περιοχή.

Στο 21′ ο Ζέκα πέτυχε γκολ με σουτ, αλλά σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος.

Στο 29′ ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την προσωρινή επέμβαση του Κυριακίδη στο μακρινό σουτ του Λέτο. Στο 33′ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γυριστή κεφαλιά του Σαριέγκι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο (1-0) και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες μπήκαν στ’ αποδυτήρια.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ για να «καθαρίσουν» το ματς. Τα κατάφεραν πολύ εύκολα, μέσα σε 5 λεπτά (59′ – 63′), με τον Τοτσέ να παραβιάζει δύο φορές τα δίχτυα των Βοιωτών με ισάριθμα σουτ.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στην πιο άνετη και παράλληλα ευρεία νίκη τους μετά από το 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στις 17 Δεκεμβρίου 2011 (14η ημέρα), ενώ έσπασαν την κατάρα του 1-0 μετά από τέσσερις αγωνιστικές (Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας και Ατρόμητος).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

16′ Πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι και είναι για τον Λεβαδειακό, όταν ο Βασιλείου μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, πλάσαρε και ο Καρνέζης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ

18′ Ο Κουίνσι πήρε τη μπάλα από τα δεξιά πέρασε τρεις αντιπάλους και έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Κυριακίδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ

32′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαριέγκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

59′ ΓΚΟΛ 2-0 Κόρνερ του Κουίνσι, η μπάλα στρώθηκε στον Λέτο, ο Αργεντινός σούταρε και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Τοτσέ στέλνοντας τη από κοντά στα δίχτυα για το 2-0

63′ ΓΚΟΛ 3-0 Ο Παναθηναϊκός στην κόντρα , ο Λέτο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Τοτσέ, ο Ισπανός τετ-α-τετ με τον πορτιέρο του Λεβαδειακού, πλάσαρε και η μπάλα στα δίχτυα


Διαιτητής:
Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)


Κίτρινες:
Σπυρόπουλος – Μαχαίρας, Βιάνα, Ιωάννου


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο (71′ Καραγκούνης), Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι (82′ Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (78′ Πετρόπουλος).


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος):
Κυριακίδης, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας (59′ Παπαδόπουλος), Βασιλείου (71′ Ζαουί), Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος (59′ Σάντσες), Μεντί, Πόποβιτς, Σουμπίνιο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ