Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Υπό πίεση το ευρώ μετά την προειδοποίηση της Fitch

Κάτω από τα 1,27 δολάρια υποχώρησε προσωρινά το ευρώ την Τετάρτη, μετά την προειδοποίηση της Fitch ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τις αγορές ομολόγων ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να αποτρέψει την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος. Αρνητικά επιδρούν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία είναι στα πρόθυρα της ύφεσης.

Κάτω από τα 1,27 δολάρια υποχώρησε προσωρινά το ευρώ την Τετάρτη, μετά την προειδοποίηση της Fitch για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,2695 δολάρια, από 1,2778 αργά το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του στο Λονδίνο ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Fitch, Ντέιβιντ Ράιλι, τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τις αγορές ομολόγων ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να αποτρέψει την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος.

Αρνητικά επιδρούν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία είναι στα πρόθυρα της ύφεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, το ΑΕΠ μειώθηκε οριακά στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 κατά 0,25% έναντι του γ΄τριμήνου.

Πάντως, η Γερμανία πώλησε σήμερα ομόλογα λήξεως 2017, με το επιτόκιο να μειώνεται σε 0,90% από 1,1% στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ ισχυρό ήταν και το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς ο δείκτης κάλυψης ανήλθε σε 2,8 από 2,1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο