Ο χειμωνιάτικος κήπος συνήθως έχει χαρακτήρα μουντό, μονότονο και χωρίς πολλά χρώματα. Αν φυτέψεις τους δύο παρακάτω θάμνους, θα έχεις χρώματα μέσα στο χειμώνα. Το μαγικό είναι ότι και οι δύο θάμνοι βγάζουν πρώτα λαμπερά λουλούδια και μετά φύλλα!
Φυλλοβόλος θάμνος με κλαδιά, που βγαίνουν κατευθείαν από το έδαφος προς τα πάνω.
– Προτιμά τα όξινα εδάφη, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη κι αν δεν ικανοποιείται αυτή η συνθήκη. – Αφού ρίξει τα φύλλα και περάσει περίπου δύο μήνες με τα κλαδιά της γυμνά, μέσα στο χειμώνα θα γεμίσει μάτι από όπου αργότερα θα ξεπεταχτούν τα άνθη.
– Πριν ακόμη βγάλει φύλλα, γεμίζει στα τέλη του χειμώνα με πανέμορφα λουλούδια σε διάφορα χρώματα: ροζ, σομόν, λευκά, κοραλί.
– Τα λουλούδια θα τα χαρείς για 3 βδομάδες περίπου. Μετά από λίγο, δειλά δειλά, θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα φύλλα της τσιντόνιας.
– Μη τη φυτέψεις ανάμεσα σε άλλους θάμνους και μην φυτέψεις πολλές τσιντόνιες τη μία δίπλα στην άλλη. Εκτός από ύψος, θα αναπτυχθεί πολύ και σε πλάτος. Γι’ αυτό, φύτεψε την σε μέρος που έχει άπλα και σίγουρα σε απόσταση ενός μέτρου από άλλα φυτά ή τοίχο.
Φορσύθια (Forsythia sp.)
Φυλλοβόλος ορθόκλαδος θάμνος.
– Φυτεύεται σε ομάδες ή μεμονωμένη.
– Το χειμώνα θα τον περάσει με γυμνά κλαδιά, και περίπου στα τέλη του θα γεμίσει με λουλούδια, πολύ πριν βγάλει φύλλα.
– Τα κατακίτρινα λουλούδια της φορσύθιας προαναγγέλλουν τον ερχομό της άνοιξης και ομορφαίνουν τον χειμωνιάτικο κήπο σου.
– Αργότερα θα βγάλει φύλλα και μετά θα ρίξει τα λουλούδια, τα οποία θα έχει κρατήσει για πολύ καιρό.
– Μπορείς να κόψεις μερικά κλαδιά με κίτρινα λουλούδια και να τα βάλεις σε βάζο με νερό.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας