Eγκαινιάστηκε νέος χώρος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στον Πειραιά
Στη διάρκεια των εγκαινίων μίλησε επίσης ο Δαμιανός Κωνσταντίνου πρόεδρος του Κέντρου Ελληνισμού Λουτρακίου Κορινθίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της ιδρύτριας του Κέντρου Μαρίας Δαμίρη, καθώς και στην ιστορία ίδρυσης του Κέντρου.
Στο μεταξύ με αφορμή τα εγκαίνια παρουσιάστηκαν στους προσκεκλημένους έργα ζωγραφικής της κ. Δαμίρη.
Το Κέντρο Τεχνών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Μαρία Δαμίρη» είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα της τον Πειραιά, Κρεββατά 8
Ο σκοπός της είναι πολιτιστικός, ανθρωπιστικός, φιλανθρωπικός και περιβαλλοντικός και ειδικότερα:
1) Η προώθηση της σύγχρονης τέχνης κατά τις διάφορες μορφές έκφρασης αυτής. Η οργάνωση ή φιλοξενία εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αναθέτοντας μάλιστα την θεωρητική ή οργανωτική επιμέλεια σε θεωρητικούς της τέχνης ή άλλους ειδικούς.
2) Η απονομή βραβείου στους με άριστα αποφοιτήσαντες φοιτητές.
3)Η ενίσχυση ατόμων τυφλών, κωφάλαλων και καρκινοπαθών.
4) Η οργάνωση συσσιτίων για απόρους συμπολίτες μας και η παροχή κάθε είδους βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη τέτοιας βοήθειας.
5) Η ανάληψη της δαπάνης για την συγγραφή μελετών για την καλύτερη οργάνωση διαφόρων κοινωφελών ιδρυμάτων όπως Νοσοκομείων και Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και Ιδρυμάτων ή Αστικών Εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της ελληνικής παιδείας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.
6) Η ενεργή και ακατάπαυστη συμπαράσταση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δίκαια του Ελληνισμού.
7) Η πολυσχιδή υποστήριξη των Αποδήμων Ελλήνων και την ανάληψη ποικίλων πρωτοβουλιών για την άμεση και αδιάκοπη επαφή τους με τη μητροπολιτική Ελλάδα.
8) Η οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με κύριους θεματικούς άξονες τον απόδημο Ελληνισμό, τη λαογραφία, τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, την παρουσίαση και διαφύλαξη ιστορικών αρχείων, την ιστορία και αρχαιολογία της Ελλάδας και της Κύπρου.
9) Η αρωγή στη διάσωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσπάθεια ανάλογης ευαισθητοποίησης ολόκληρου του Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού.
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση


