Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με ήπια πτώση 0,5% έκλεισε η αγορά την Τετάρτη, χάνοντας τα αρχικά κέρδη

Με ήπια πτώση 0,5% έκλεισε η αγορά την Τετάρτη, χάνοντας τα αρχικά κέρδη

Με ήπια πτώση έκλεισε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αρχική ανοδική αντίδραση δεν είχε συνέχεια, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος, επηρεαζόμενο και από την σημερινή πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και από τις αντικρουόμενες πληροφορίες για την εξέλιξη του PSI. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 662,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,50%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 673,22 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη 1,14% και κατώτερη τιμή στις 655,14 μονάδες, όταν κατέγραφε απώλειες 1,58%.

Με ήπια πτώση έκλεισε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αρχική ανοδική αντίδραση δεν είχε συνέχεια, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος, επηρεαζόμενο και από την σημερινή πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και από τις αντικρουόμενες πληροφορίες για την εξέλιξη του PSI.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 662,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,50%. Ενδοσυνεδριακά κατάγραψε ανώτερη τιμή στις 673,22 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,14% και κατώτερη τιμή στις 655,14 μονάδες, όταν κατέγραφε απώλειες έως και 1,58%.

«Η αρνητική ψυχολογία στην Ευρώπη λόγω των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς και η εκκρεμότητα του PSI γύρισαν την αγορά πτωτικά», είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

με πολλούς επενδυτές να μην τοποθετούνται στην αγορά αναμένοντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Το PSI, οι όροι και οι επιπτώσεις του στις τράπεζες είναι ο βασικός καταλύτης που θα καθορίσει την πορεία της αγοράς», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Οι τράπεζες απώλεσαν 0,46% επεκτείνοντας τις βαριές απώλειες της Τρίτης (7,9%), που πυροδοτήθηκαν από εικασίες για μεγαλύτερο του προβλεπόμενου κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,79% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,00%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+3,21%), της Folli Follie (+1,71%), της Εθνικής (+1,37%) και του ΟΤΕ (+0,71%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (-5,24%), του Τ.Τ (-3,51%), της Motor Oil (-3,10%) και της Alpha Bank (-1,97%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Κατασκευών (+2,43%) και των Χημικών (+1,64%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-2,32%) και του Πετρελαίου (-1,90%).

Ανοδικά κινήθηκαν 61μετοχές, 82 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Unibios +25,81%, Ζάμπα +25,55%, Compucon +19,05% και Επιχειρήσεις Παρνασσός +17,72%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Dionic -30,00%, Καθημερινή -29,33%, Χατζηϊωάννου (κο) -27,27% και Κυριακούλης -20,69%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο