Ορόσημο για λύση του Κυπριακού ο Ιούνιος, σύμφωνα με τον Ντ.Έρογλου
Τον Ιούνιο θέτει ως ορόσημο για τη λύση του Κυπριακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Κίπρις», Ρεσάτ Άκαρ, ο Ντ.Έρογλου σημείωσε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε το τουρκοκυπριακό καθεστώς «επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του». Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει δηλώσει στον Δ.Χριστόφια ότι προς το παρόν δεν συζητά το εδαφικό.
Τον Ιούνιο θέτει ως ορόσημο για τη λύση του Κυπριακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Κίπρις», Ρεσάτ Άκαρ, ο Ντ.Έρογλου σημείωσε ότι, αν η θέση του ΓΓ του ΟΗΕ είναι πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, τότε το τουρκοκυπριακό καθεστώς «επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του, συμπληρώνοντας τα κενά στο “σύνταγμα”, στον εσωτερικό κανονισμό της “βουλής” και στη “δημοκρατία”».
Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε και στις συνομιλίες λέγοντας ότι συζητήθηκε το περιουσιακό και το εδαφικό και πρόσθεσε ότι για το εδαφικό υποβλήθηκαν απόψεις και κριτήρια.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί έδαφος για εγκατάσταση 100.000 ανθρώπων, οι δε υπόλοιποι 75.000 ή θα επιστρέψουν και θα τους επιστραφεί η περιουσία τους, ή θα αποζημιωθούν, ή θα ανταλλαγεί η περιουσία τους.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο κ. Χριστόφιας ζητά τη Μόρφου και την Καρπασία και φέρεται να του δήλωσε ότι, αν δεν επιστραφεί η Μόρφου, περιττεύουν οι συνομιλίες.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα αιτήματα Χριστόφια απάντησε: «Ακόμη δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για συζήτηση του χάρτη και για τον λόγο αυτό δεν το συζητώ μαζί σου».
Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442