Στό Ανώτατο Δικαστήριο θα κριθεί η συνταγματικότητα της πολιτικής Ομπάμα στην υγεία
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να εξετάσει την μεταρρύθμιση της υγείας που εισήγαγε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και να αποφανθεί αν ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι. Η ακρόαση θα γίνει τον Μάρτιο και το Δικαστήριο πρόκειται να λάβει την απόφασή του πριν από το τέλος της τρέχουσας συνόδου η οποία λήγει τον Ιούνιο, στην καρδιά δηλαδή της προεκλογικής εκστρατείας για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να εξετάσει την μεταρρύθμιση της υγείας που εισήγαγε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και να αποφανθεί αν ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι.
Η ακρόαση θα γίνει τον Μάρτιο και το Δικαστήριο πρόκειται να λάβει την απόφασή του πριν από το τέλος της τρέχουσας συνόδου η οποία λήγει τον Ιούνιο, στην καρδιά δηλαδή της προεκλογικής εκστρατείας για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Ο νόμος που θεσπίστηκε το 2010 δέχτηκε επίθεση από 26 πολιτείες των ΗΠΑ που αμφισβητούν την συνταγματικότητα του βασικού του μέτρου και ζητούν με την προσφυγή τους την απόσυρση του νόμου στο σύνολό του.
Για τη μεταρρύθμιση έχουν εκδοθεί από πολιτειακά και περιφερειακά δικαστήρια αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις. Δύο εφετεία, στο
Οχάιο και στην πρωτεύουσα, έχουν ήδη επικυρώσει την συνταγματικότητα του νόμου, ενώ ένα τρίτο, στη Βιρτζίνια ανέτρεψε την απόφαση για αντισυνταγματικότητα του νόμου που ελήφθη από πρωτοβάθμιο δικαστήριο
Η κυβέρνηση έχει αμφισβητήσει την απόφαση εφετείου της Τζόρτζια, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το βασικό μέτρο του κειμένου που καθιστά υποχρεωτική για όλους τους πολίτες την ασφάλιση υγείας μέχρι το 2014, με την απειλή επιβολής κυρώσεων.
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι πολύ σημαντική για τον πρόεδρο Ομπάμα και θα μπορούσε να είναι ακόμα και καθοριστική για την έκβαση των εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Το «τεστ των 90 ημερών» μπορεί να προβλέψει κάθε πρόβλημα στη σχέση
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Κόμμα Τσίπρα: Τέλος Μαΐου όλα έτοιμα – Κομματικά όργανα, εκπροσώπηση και μανιφέστο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442