Βασίλης Σαλπιστής
Εξελίσσοντας και αποκρυσταλλώνοντας παλαιότερες θεματικές, η δουλειά αυτή εξερευνά τις δυνατότητες επανενεργοποίησης του ζωγραφικού μέσου μέσα από την αλληλεπίδρασή του με σύγχρονους προβληματισμούς σχετικούς με το καθεστώς της εικόνας, ζωγραφικής και μή, τους μηχανισμούς ταυτοποίησής της και την εγγενή αστάθεια που τους χαρακτηρίζει.
Μια έντονα πειραματική τάση διαπερνά το σύνολο της έκθεσης, επικεντρώνοντας στον κατεξοχήν προβληματικό χαρακτήρα της εικαστικής χειρονομίας και διερευνόντας τόσο τις συνθήκες όσο και τα όρια της αναγνωσιμότητάς της.
Διπλωμένες, επικαλυμένες, τσαλακωμένες, επικολλημένες, οι εικόνες του Σαλπιστή αφηγούνται τη διττή ιστορία της αναπαράστασης και του αντικειμένου, του αμοιβαίου τους παρασιτισμού καθώς και την τάση της πρώτης να εξωκοίλει συνεχώς, καταπατώντας τα όρια της – προσωρινής της – αυτονομίας και παραπέμποντας μονίμως σε κάτι άλλο από αυτό που δείχνει.
Η ζωγραφική γλιστράει έτσι σχεδόν φυσιολογικά προς την επανάχρηση φωτογραφικού υλικού, το βίντεο και την εγκατάσταση, διευρύνοντας τη στρατηγική της πτύχωσης στον περιβάλλοντα χώρο και εντάσσοντάς τον στην ανάγνωση των έργων.
Βαγγέλης Αθανασόπουλος
Ώρες λειτουργίας Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 12-8 μμ, Σαβ. 12-4 μμ
Διαβάστε επίσης: Βασίλης Σαλπιστής
- Αποχαιρετούμε τον Τσακ Νόρις με θρυλικά memes και διαχρονικά αστεία
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ματς με τη Μπασκόνια (vid)
- Fake τα πειστήρια του Άδωνι, έδειχνε ραντεβού του Ιουνίου σε νοσοκομείο ως… σημερινά
- Τσεχία: Οργάνωση που αποκαλείται «Earthquake Faction» πυρπόλησε ισραηλινό εργοστάσιο όπλων
- Συνελήφθη ο γνωστός γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης – Βρέθηκαν πλαστοί πίνακες μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.
- Anduril Fury: Οι ΗΠΑ ξεκινούν την παραγωγή μαχητικού drone που θα μεταφέρει πυραύλους


