Εφεδρεία με κομματικά κριτήρια καταγγέλλει ο Γ.Μανώλης
Βολές κατά της κυβέρνησης ότι προωθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας βάσει κομματικών κριτήριων εξαπέλυσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Μάλιστα ανέφερε την περίπτωση 160 εργαζομένων του ΟΣΕ που -όπως είπε- μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς εφεδρείας. Επίσης, κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου μετάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, συνταξιοδοτήθηκε και λίγους μήνες μετά προσελήφθη εκ νέου στην ίδια θέση.
Βολές κατά της κυβέρνησης ότι προωθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας βάσει κομματικών κριτήριων εξαπέλυσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.
Μάλιστα ανέφερε την περίπτωση 160 εργαζομένων του ΟΣΕ που -όπως είπε- μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου μετάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, συνταξιοδοτήθηκε και λίγους μήνες μετά προσελήφθη εκ νέου στην ίδια θέση.
«Έχω παραδείγματα ότι τους δικούς τους που δεν έχουν προσόντα τους βολεύουν με τις μετατάξεις» δήλωσε ο κ. Μανώλης, σημειώνοντας ότι «θα μας βρει απέναντι το ΠΑΣΟΚ εάν προσπαθήσει να κάνει την εφεδρεία με κομματικά κριτήρια».
Υποστήριξε επίσης ότι «η θέση της ΝΔ σε σχέση με την εφεδρεία είναι διαφορετική από τη θέση του ΠΑΣΟΚ» και «όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση αυτή τη θέση θα παλέψει».
«Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την εφεδρεία για να οδηγήσει σε απολύσεις, εμείς χρησιμοποιούμε την εφεδρεία για να μην κάνουμε απολύσεις» ανέφερε.
Τέλος, διαφώνησε -χαρακτηρίζοντας «διαδικαστικό λάθος»- με την απόφαση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα πριν τη συνάντηση της γραμματείας συνδικαλιστικών φορέων του κόμματος με εργαζόμενους σε φορείς όπου εφαρμόζεται το καθεστώς της εφεδρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά 117 νέες υποθέσεις στην Ελλάδα – Πυρά ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς
- Τσουκαλάς: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η χώρα μας έγινε ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
- Πώς διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο (πίνακες)
- Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στους «8» του Champions League κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ
- Ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας στον Γεωργιανό ύποπτο για κατασκοπεία
- Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ – Συγκαλείται η ομάδα διαχείρισης κρίσεων για καύσιμα και αέριο
- Ο κόσμος μιλά για ισότητα, οι γυναίκες ζουν άλλη πραγματικότητα – Παγκόσμιος κανόνας η οικονομική ανισότητα
- Klavdia: Ερωτευμένη ξανά – ποιος της έκλεψε την καρδιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442