«Μνήμες Σπογγαλιείας στην Αίγινα»: Μια ιστορική και εικαστική έκθεση
Η έκθεση αρχίζει αύριο στην Αίγινα και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε για τη σπογγαλιεία...
Η έκθεση αρχίζει αύριο στην Αίγινα και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε για τη σπογγαλιεία και να δείτε πρωτότυπο υλικό των συλλογών του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου καθώς και ιδιωτικών συλλογών οικογενειών του νησιού καθώς και έργα σύγχρονων εικαστικών με θέμα την σπογγαλιεία.
Αφορμή για την έκθεση στάθηκε το αφιέρωμα του 20ου τεύχους του Περιοδικού Πολιτισμού «Η Αιγιναία» στην αιγινίτικη σπογγαλιεία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20.30 θα προβληθεί στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου η ταινία «Οι Σφουγγαράδες» του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία.
Πληροφορίες
- Τόπος έκθεσης: Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, Σπύρου Ρόδη 16 (πίσω από την παραλία), Αίγινα, τηλ. 22970 26401
- Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 13.30 & 19.00 – 21.30
- Εγκαίνια έκθεσης: 3/9/2011, ώρα 20.30
- Διάρκεια: 1-11 Σεπτεμβρίου 2011
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Έφη Βάγκνερ, Δημήτρης Βλάικος, Μάριος Βουτσινάς, Ειρήνη Γκόνου, Γιάννης Δέδες, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Νίκος Καπάνταης, Ελένη Κάτσα, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Άννα Μπίλη, Ματίλντα Ναχμία Ζακάρ, Μίλτος Παντελιάς, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Νίκος Στεφάνου, Γιώργος Τσεριώνης, Νίκος Φλώρος, Πάβλος Χαμπίδης.
Ο συντονισμός είναι του Γιώργου Μπόγρη (εκδότη του περιοδικού «Η Αιγιναία») και η επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Φεστιβάλ Φυστικιού».
Περιοδικό Πολιτισμού «Η Αιγιναία»
- Πρωτοχρονιά με μεταγραφή για την ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Νάναλι
- Πρωτοχρονιά: Πώς υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2026 – Πυροτεχνήματα, εντυπωσιακοί εορτασμοί και μηνύματα ειρήνης
- Γάλλος, γέρος και σοφός: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τον «χαζούλη» Τραμπ, τον Σαλαμέ και την επιστροφή των Ocean’s
- Κακλαμάνης: Οι επιλογές όλων μας, από τη Βουλή ως τη ζωή, να μας κάνουν περήφανους κάθε μέρα
- Τα καρναβάλια στη Δυτική Μακεδονία στην καρδιά των Χριστουγεννιάτικων γιορτών – Τι είναι τα «Ραγκουτσάρια»
- Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά





