Με περιορισμένες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Με ήπια υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών κατά τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα αρχικά υψηλά τους κέρδη. Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως τραπεζικών μετοχών για κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών.
Με ήπια υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών κατά τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα αρχικά υψηλά τους κέρδη. Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως τραπεζικών μετοχών για κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.271,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,32%.
Ενδοσυνεδριακά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.298,36 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,79%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 84,060 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,86% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,46%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola3E (+5,56%) και της Ελλάκτωρ (+1,32%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-4,03%), του Τ.Τ (-3,45%), της Eurobank (-3,35%), της MIG (-3,12%), ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σε ποσοστό 2,03%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των τροφίμων (+5,42%), της Υγείας (+2,85%) και των Κατασκευών (+0,90%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-3,12%) και των Τραπεζών (-2,26%).
Ανοδικά κινήθηκαν 81 μετοχές, 59 πτωτικά και 38 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ακρίτας +20,00%, ΔΟΛ+ 14,29%, Μοχλός +11,11% και Forthnet +10,81%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σάνυο -14,29%, ΣΙΔΜΑ-9,18%, Pasal Real Estate-9,09% και Ιντεάλ(κο) -8,45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442