Ξεκινά στις 30 Ιουνίου τo 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου
To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός. Οι προβολές ξεκινούν στις 30 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση εκπληρώνει την υπόσχεση του προέδρου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη για προβολές ταινιών και από τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο, που διαθέτει μερικά από τα «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέχρι σήμερα.
To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός. Οι προβολές ξεκινούν στις 30 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιουλίου.
Η φετινή διοργάνωση (θα διεξαχθεί στο Αίθριο του Ιδρύματος, στον 3ο όροφο) εκπληρώνει την υπόσχεση του προέδρου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη για προβολές ταινιών και από τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο, που διαθέτει μερικά από τα «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέχρι σήμερα.
Οι ταινίες επελέγησαν με μεγάλη προσοχή από τον ίδιο το σκηνοθέτη με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη αισθητική – καλλιτεχνική τους αξία αλλά και την όσο το δυνατό καλή κατάσταση του ίδιου του υλικού, που θα προβληθεί.
Έτσι, μας προσκαλεί σε μία γιορτή όπου θα προβληθούν 16 φιλμ, γυρισμένα από το 1917 έως το 1929, με την πρωτότυπη μουσική τους ή -όπου δεν υπάρχει- με ζωντανή μουσική υπόκρουση από Έλληνες καλλιτέχνες, με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους.
Ανάμεσα στις ταινίες θα απολαύσουμε «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» του Αϊζενστάιν, (1925) με τη θρυλική εξάλεπτη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού στην οποία ο Αϊζενστάιν παραδίδει μαθήματα ρυθμού, αυστηρότητας, πλαστικότητας και ακρίβειας, αλλά και τη φουτουριστική «Metropolis» το μνημειώδες φιλμ επιστημονικής φαντασίας (1927) του Φριτς Λανγκ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών
Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Αθήνα. Τηλ.: 210-3418550)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)



