Παρατείνεται η προληπτική κράτηση του Χ.Μουμπάρακ
Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρατείνει την προληπτική κράτηση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κατά 15 ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο στην αρχή της χρονιάς. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου καταδικάσθηκε την Τρίτη σε φυλάκιση πέντε ετών για διαφθορά, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Φράγκος Σπύρος
Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρατείνει την προληπτική κράτηση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κατά 15 ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο στην αρχή της χρονιάς. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου καταδικάσθηκε την Τρίτη σε φυλάκιση πέντε ετών για διαφθορά, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ «διέταξε την προληπτική κράτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για 15 ημέρες, η οποία θα αρχίσει να ισχύει όταν τελειώσει η σημερινή περίοδος κράτησής του» στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας διευκρίνισε ότι ομάδα ερευνητών μετέβη στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, όπου βρίσκεται ο Μουμπάρακ, για να συνεχίσει τις ανακρίσεις.
Σε μία άλλη εξέλιξη, ο πρώην υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ζουχάιρ Γκαράναχ, ο οποίος συμμετείχε στην κυβέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ, καταδικάσθηκε την Τρίτη σε φυλάκιση πέντε ετών για διαφθορά, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Ο Γκαράναχ είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός του Μουμπάρακ που καταδικάζεται μετά την ανατροπή του καθεστώτος του στις 11 Φεβρουαρίου.
Ο πρώτος ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ Αλ Αντλι, ο οποίος καταδικάσθηκε την περασμένη Πέμπτη σε κάθειρξη δώδεκα ετών.
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού -ένας πολύ σημαντικός τομέας της αιγυπτιακής οικονομίας, είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε άδεια για την πώληση μεγάλων εκτάσεων γης σε δύο επιχειρηματίες, σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οι εκτάσεις αυτές θεωρούνταν πλούσιες σε πετρέλαιο. Η συμφωνία αυτή θεωρείται ότι επέφερε στο Δημόσιο απώλεια 51 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε, επίσης, ότι χορηγούσε παράνομα τουριστικές άδειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442