Άνοιγμα λογαριασμών συνδικαλιστών της ΔΕΗ ζητά ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος»
Άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα πρέπει να υπάρξει τόνισε ο κ. Αδαμίδης, παρέμβαση από τη δικαιοσύνη τόσο για το θέμα των ενισχύσεων της ΓΕΝΟΠ, όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη από την κακή λειτουργία της επιχείρησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαϊδα.
Με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που κρίνει παράνομες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για προπαγάνδα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από τη δικαιοσύνη τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη από την κακή λειτουργία της επιχείρησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, το σωματείο εξέφρασε την αντίθεσή του στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και επικαλέστηκε μάλιστα τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου και Φλώρινας.
«Θα συμφωνούσαμε απόλυτα στην περαιτέρω μετοχοποίηση αν το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση δεσμεύονταν στον Έλληνα καταναλωτή ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αυξηθεί.»
»Θυμίζουμε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα είναι το φθηνότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι όπου υπήρξε τέτοιου είδους διαδικασία, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι κοινωνικό αγαθό, διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε» είπε ο κ. Αδαμίδης.
Γνωστοποίησε τέλος ότι ο «Σπάρτακος» συντάσσεται με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στην εξαγγελία των απεργιακών της κινητοποιήσεων, όποτε και αν αυτές ανακοινωθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Carrot cake pancakes
- Ισραηλινό σφυροκόπημα σε υποδομές της Τεχεράνης – Πληθαίνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ
- Καταφύγιο κάτω από την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442