Συγκέντρωση στη Βουλή από τους εργαζόμενους σε «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο»
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων ενημερώνει την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν ανοίξει. Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας στο οποίο υπάγονται τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων ενημερώνει την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.
Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων αποφάσισαν την αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, λόγω συσσωρευμένων χρεών.
Με ανακοίνωση που έκανε ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο υπάγονται τα δύο νοσοκομεία, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου» θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να ξεκινήσουν οι πληρωμές.
Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, εφόσον λάβουν τα χρήματα του προϋπολογισμού τους, θα αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν την απόφαση τους και ποιες θα είναι οι κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, μετά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και τις μισθοδοσίες του προσωπικού.
Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων έκριναν ότι δεδομένης της κατάστασης δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή και πλήρης λειτουργία τους και αποφάσισαν να βγουν από το σύστημα εφημεριών, να σταματήσουν να δέχονται περιστατικά και να λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο υπάρχει η διπλή εποπτεία τους (από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας). Για το λόγο αυτό, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να περάσει η εποπτεία των δύο νοσοκομείων στο υπουργείο Υγείας.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη ΝΕΤ, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το 28% της χρηματοδότησης που θα δοθεί την Τρίτη αρκεί για να καλυφθούν μόνο οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μέχρι τον Μάιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Δεν έχει ελληνικό δίπλωμα οδήγησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Καϊράτ – Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχοι και «ζωντανοί» για πρόκριση οι ερυθρόλευκοι (vids)
- Δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό μετά το γκολ (vids)
- «Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Οι καταγγελίες των κτηνοτρόφων στην Κρήτη
- Μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός με υπέροχο γκολ του Ζέλσον (vid)
- ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο φαρμακοποιός που κατηγορείται ότι εξέδωσε χιλιάδες πλαστές συνταγές
- Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Καϊράτ σε σουτ του Τσικίνιο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442