
Μειώθηκε το Μάρτιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο
Στο 50,24% μειώθηκε το Μάρτιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Μάρτιο, από 51,2% τον Φεβρουάριο και 50,3% τον περυσινό Μάρτιο. Τον Μάρτιο 2011 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 302,5 εκατ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 302,30 εκατ. Μειωμένη κατά 11% η αξία των συναλλαγών σε σχέση με το Φεβρουάριο.
Ψυχογιός Βασίλης
Στο 50,24% μειώθηκε το Μάρτιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Μάρτιο, από 51,2% τον Φεβρουάριο και 50,3% τον περυσινό Μάρτιο.
Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΧΑ, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, οι Έλληνες επενδυτές ενίσχυσαν το ποσοστό τους και κατείχαν το 48,5% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α έναντι 47,5% το Φεβρουάριο.
Τον Μάρτιο 2011 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 302,5 εκατ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 302,30 εκατ.
Οι ξένοι επενδυτές τον Μάρτιο 2011 πραγματοποίησαν το 49% των συναλλαγών (τον Φεβρουάριο 2011 πραγματοποίησαν το 44,8% των συναλλαγών). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 24,3% των συναλλαγών (τον Φεβρουάριο πραγματοποίησαν το 32,3% των συναλλαγών).
Η αξία συναλλαγών του Μαρτίου έφτασε τα 2.622,54 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 11% από τη συναλλακτική δραστηριότητα 2.957,58 εκατ. ευρώ του Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν 124,9 εκατ. ευρώ ,μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του Φεβρουαρίου (147,9 εκατ.).
Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Μάρτιο ανήλθε στις 40.894 έναντι 55.244 κατά τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2010: 52.839), ενώ το δημιουργήθηκαν 2.415 νέες μερίδες επενδυτών (έναντι 3.071 νέων Μερίδων τον προηγούμενο μήνα).
Τέλος, η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στις 31/3/2011 υπολογίστηκε στα 59,0 δισ. μειωμένη κατά 3,2% από το Φεβρουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442