
Μικρή πτώση 0,67% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σε ρευστοποιήσεις μέρους των υψηλών βραχυχρόνιων κερδών που πέτυχαν χθες οι τιμές των μετοχών, προχώρησαν την Τετάρτη οι επενδυτές οδηγώντας σε ήπια πτώση την αγορά, η οποία παρέμεινε όμως πάνω από τα επίπεδα των 1.500 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.523,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67%, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.
Σε ρευστοποιήσεις μέρους των υψηλών βραχυχρόνιων κερδών που πέτυχαν χθες οι τιμές των μετοχών, προχώρησαν την Τετάρτη οι επενδυτές οδηγώντας σε ήπια πτώση την αγορά, η οποία παρέμεινε όμως πάνω από τα επίπεδα των 1.500 μονάδων.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.523,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,67%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,009 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,03% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,49%.
Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+2,60%), της Πειραιώς (+2,17%), της Ελλάκτωρ (+1,49%) και της Εθνικής (+1,43%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola (-5,51%) του ΟΤΕ (-2,93%) και της Atebank (-2,53%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας +3,93% και των Μέσων Ενημέρωσης +3,76%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των τροφίμων -5,28% και των Τηλεπικοινωνιών -2,93%.
93 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 60 πτωτικά και 61 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ελεύθερη Τηλεόραση +20,00%, Ιατρικό +17,46%, Revoil +16,88% και ΑΒΕΝΙΡ +16,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εικόνα- Ηχος -16,67%, Ατλάντικ -9,09%, Σέλμαν (κο) -8,33% και HOL -7,84%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442