Χάθηκαν 110.000 θέσεις εργασίας στο εμπόριο το 2010
Σε 110.000 υπολογίζονται πανελλαδικά οι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι που βρέθηκαν εκτός εργασιακού στίβου μέσα στο 2010, σύμφωνα με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά της, η ΕΣΕΕ φοβάται ότι τον επόμενο χρόνο θα χαθούν 400.000 θέσεις εργασίας ενώ οι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για απολύσεις μετά τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου.
Σε 110.000 υπολογίζονται πανελλαδικά οι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι που βρέθηκαν εκτός εργασιακού στίβου μέσα στο 2010, σύμφωνα με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ενώ η ΕΣΣΕ από την πλευρά της φοβάται πως τον επόμενο χρόνο θα χαθούν 400.000 θέσεις εργασίας.
Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η πρόεδρος της ΕΕΘ Σοφία Καλαντίδου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κύμα απολύσεων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και την περίοδο των εκπτώσεων που ακολουθεί.
Υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που συζητείται, «θα ευνοεί ακόμη παραπάνω τους επιχειρηματίες, οι οποίοι και με διευρυμένο ακόμη περισσότερο πια το νομικό πλαίσιο, θα κρατούν και το μαχαίρι και το πεπόνι», κάλεσε τους εργαζομένους σε συστράτευση, για να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού οι «εκπτώσεις» στα δικαιώματά τους.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν με την εργοδοσία, για να μη βρεθούν «νεο-προσληφθέντες, σε ένα κατάστημα στο οποίο εργάζονται επί σειρά χρόνων», όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Καλαντίδου.
«Οι εργοδότες παίζουν με τα όρια του νόμου και υπό την απειλή της απόλυσης, αναγκάζουν τους εργαζομένους σε -μεταξύ άλλων- τετράωρη απασχόληση, μείωση μισθού και εργασία χωρίς ρεπό, αυξάνοντας έτσι την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία», τόνισε από την πλευρά του το μέλος διοίκησης της Ένωσης, Γιώργος Τσαμπούκης.
Πρόσθεσε δε ότι με τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, έχει στηθεί ολόκληρη «απάτη», υποστηρίζοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις οι συμβάσεις αορίστου χρόνου δεν γνωστοποιούνται στους εργαζομένους, οι οποίοι νομίζοντας ότι έχει λήξει η σύμβασή τους σταματάνε τη δουλειά και έτσι ο εργοδότης δηλώνει την παραίτησή τους στον ΟΑΕΔ και ζητάει καινούριο εργαζόμενο, με επιδότηση και χωρίς να καταβάλλει αποζημιώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442