Οι συζητήσεις για το ντέρμπι και την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχουν κοπάσει στου Ρέντη, ωστόσο ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (17:00) αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη για το κύπελλο στο παιχνίδι, που αναβλήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη (27/10) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνέστησε προσοχή.

Η ώρα, που περίμεναν οι αναπληρωματικοί για να δείξουν την αξία τους έφτασε κι ο Βάσκος τεχνικός θα τους δώσει την ευκαιρία, διατηρώντας παράλληλα τους βασικούς φρέσκους για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

Τα πλάνα του Βαλβέρδε είναι τα ίδια με αυτά, στα οποία είχε καταλήξει στο αναβληθέν παιχνίδι. Ο Πάρντο θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ο Γκαλίτσιος θα πάρει θέση στο δεξί άκρο, ο Χολέμπας στο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μοντέστο με τον νεαρό Ποτουρίδη.

Ο Ουρτάδο, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από 45 μέρες, θα είναι ο κόφτης, με τον Γιάννη Παπαδόπουλος σε ρόλο οργανωτικό, ο Ρόμενταλ στο δεξί άκρο, ο Ζαϊρί στο αριστερό κι ο Νέμεθ, που θα κάνει ντεμπούτο, πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Βαλβέρδε περιμένει από τους όσους θα ρίξει στη μάχη να αρπάξουν την ευκαιρία και τους συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Ισπανός προπονητής τους επεσήμανε πως τα παιχνίδια αυτά κρύβουν παγίδες και τους ζήτησε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Τους επεσήμανε τα λάθη τους
Ο 46χρονος προπονητής ωστόσο, δεν ξεχνάει τον τρόπο που χάθηκε το ντέρμπι και την Τρίτη, που έχουν ηρεμήσει άπαντες στου Ρέντη, κάλεσε τους Μέλμπεργκ, Ριέρα και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο γραφείο του για να τους μιλήσει.

Τους έδειξε σε βίντεο φάσεις από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ και τους ανέλυσε τα λάθη τους, αλλά και τις κινήσεις, που θα έπρεπε να κάνουν. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των τριών παικτών, καθώς στηρίζει πολλά πάνω τους και η συγκεκριμένη τριάδα δεν είχε σωστές επιλογές στο ντέρμπι. Ειδικά στις φάσεις-γκολ του Παναθηναϊκού, το κεντρικοί αμυντικό δίδυμο απουσίαζε.

Επέμβαση για Λεονάρντο

Σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο καλάμι του θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες ο Λεονάρντο, που έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Ιντερνασιονάλ.

Ο γιατρός του Ολυμπιακού είδε τις εξετάσεις του Βραζιλιάνου, που είχε υποστεί κάταγμα κοπώσεως τον Μάϊο και έδωσε το «ΟΚ» για να του τοποθετηθεί λάμα στη κνήμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr