Ευρωπαϊκή συμφωνία για το νέο πλαίσιο εποπτείας των hedge fund
Δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων των συναλλαγών των hedge fund, περιορισμό των μπόνους σε στελέχη τους αλλά και «σύστημα διαβατηρίου» σε μάνατζερ εκτός ΕΕ προβλέπει το νέο πλαίσιο εποπτείας του τομέα στο οποίο συμφώνησαν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το Κοινοβούλιο αναμένεται να κυρώσει σύντομα τις νέες ρυθμίσεις, με στόχο να τεθούν σε ισχύ ήδη από τον επόμενο χρόνο.
Δημοσιοποίηση περισσότερων στοιχείων των συναλλαγών των hedge fund, περιορισμό των μπόνους σε στελέχη τους αλλά και «σύστημα διαβατηρίου» σε μάνατζερ εκτός ΕΕ προβλέπει το νέο πλαίσιο εποπτείας του τομέα στο οποίο συμφώνησαν την Τρίτη Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το Κοινοβούλιο αναμένεται να κυρώσει σύντομα τις νέες ρυθμίσεις, με στόχο να τεθούν σε ισχύ ήδη από τον επόμενο χρόνο, ενώ οι αρχικές νομοθετικές προτάσεις είχαν κατατεθεί πέρυσι από την Κομισιόν.
Με το νέο πλαίσιο τίθενται αυστηρότεροι κανονισμοί στις συναλλαγές των fund, όπως αναφέρει το Bloomberg, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται περιορισμός στην πώληση περιουσιακών στοιχείων ιδρυμάτων αμέσως μετά την εξαγορά τους από fund.
Επιπλέον, με το νέο σύστημα τα fund εκτός ΕΕ θα πρέπει να εγγραφούν σε μητρώο και να πάρουν «ευρωπαϊκό διαβατήριο» για επενδυτικές κινήσεις εντός Ευρώπης, δεσμευόμενα για δημοσιοποίηση των στοιχείων των συναλλαγών τους.
Η εποπτεία των hedge fund αποτελεί τμήμα των δεσμεύσεων που ελήφθησαν στη διάρκεια της κρίσης από την Ομάδα των G20, που αποτελείται από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές και αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη.
Οι Eυρωπαίοι επιθυμούν να έχουν ανά χείρας νομοθέτημα που να υλοποιεί την παραπάνω δέσμευση που θα μπορούν να παρουσιάσουν στην επικείμενη Σύνοδο της ομάδας G-20 το Νοέμβριο στη Σεούλ της Ν.Κορέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442