Θετική επί της αρχή η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις οργανισμών
Με τη σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα.
Με τη σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα.
Από το πρώτο κύμα συγχώνευσης ή κατάργησης υπηρεσιών εξοικονομούνται ετησίως περί τα 10,5 εκατ. ευρώ.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πρώτο βήμα ορθολογικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα με σκοπό τον περιορισμό του εύρους του.
Η ΝΔ έδωσε θετική ψήφο επί της αρχής, αλλά δήλωσε ότι διαφωνεί σε αρκετά από τα άρθρα για κατάργηση ή συγχώνευση συγκεκριμένων υπηρεσιών.
Στο επίκεντρο της διαφωνίας βρίσκεται η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία καταργείται και της οποίας 270 εργαζόμενοι προσληφθέντες ένα μήνα πριν τις εκλογές του περυσινού Οκτωβρίου απολύονται αυτοδικαίως με καταγγελία των συμβάσεών τους.
Ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος έκρινε ως αναγκαία τη υπουργική διαβεβαίωση για την τύχη του προσωπικού που μετατάσσεται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, εκτός των 270 της ΑΓΡΟΓΗΣ, πίσω από την οποία είδε κομματικά κίνητρα.
Ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης που έκανε τις προσλήψεις μίλησε για «μικροψυχία του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζοντας ότι «οι προσλήψεις έγιναν νόμιμα».
Αντίθετη με το νομοσχέδιο, δήλωσε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κρίνοντας ότι αυτό «σκοπεύει στην περαιτέρω θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».
Επιφυλάξεις εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον «καυγά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιος καταργεί περισσότερους οργανισμούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
- Η Tesla καταργεί δύο μοντέλα αυτοκινήτων για να εστιαστεί στην ΑΙ και τη ρομποτική
- Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
- Την ώρα που μετανάστες στις ΗΠΑ κρύβονται από τους πράκτορες της ICE, η Νίκι Μινάζ επιδεικνύει τη «χρυσή κάρτα» Τραμπ
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442