Charlotte Rampling και Πολύδωρος Βογιατζής απαγγέλουν Καβάφη
Η διάσημη ηθοποιός Charlotte Rampling και ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής θα παρουσιάσουν τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar με τη μουσική συνοδεία της Βαρβάρας Γύρα, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια μοναδική βραδιά που συνοδεύεται από τον ήχο της κιθάρας της Βαρβάρας Γύρα. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της […]
Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια, ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού ποιητή στα γαλλικά και έγραψε την Κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Σ΄ένα από τα προοίμιά της είχε αναφέρει για εκείνον: «Είναι ένας από τους πιο μεγάλους, ο πιο ακριβής, ίσως ο πιο πρωτοποριακός παρόλο που έχει τραφεί κατά μεγάλο μέρος από την ανεξάντλητη ουσία του παρελθόντος».
Στην παράσταση, η ποίηση του Καβάφη είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Τα κείμενα της Yourcenar έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμα στοιχείο, δίνοντας περισσότερη δύναμη και σαφήνεια, στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, μέσα από τo θηλυκό τρόπο σκέψης και έκφρασης του συναισθήματος, για τη φθορά του χρόνου, την πολιτική, τον έρωτα, τη μοναξιά, το θάνατο.
Τα θέματα των έργων τους, που παρουσιάζονται επί σκηνής, και στις δύο γλώσσες –ελληνικά και γαλλικά- ακολουθούν τις ενότητες: «Ηλικία και Γηρατειά», «Έρωτας», «Ιστορία, Πολιτική και Κοινωνία», «Νοσταλγία και Θάνατος».
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.
• Τηλ. 210 7282333
• www.megaron.gr Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00 και Σάββατο 10:00-14:00)
• Εκδοτήρια Ομήρου 8 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-16.00)
Τιμές εισιτηρίων:
• Α Ζώνη 80
• Β Ζώνη 60
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442