Χωρίς ηλεκτροδότηση για ένα μήνα 500 ρυπογόνα εργοστάσια στην Κίνα
Πεντακόσια εργοστάσια στην ανατολική Κίνα τιμωρήθηκαν με διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα μήνα επειδή δεν πέτυχαν τους στόχους για μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων, αναφέρουν τη Δευτέρα τοπικά μέσα. Η Κίνα είναι σήμερα η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Πεντακόσια εργοστάσια στην ανατολική Κίνα τιμωρήθηκαν με διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα μήνα επειδή δεν πέτυχαν τους στόχους για μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων, αναφέρουν τη Δευτέρα τοπικά μέσα.
Η Κίνα είναι σήμερα η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, έχοντας ξεπεράσει τις ΗΠΑ από το 2009.
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικές είχε προειδοποιήσει 2.000 ενεργοβόρες και ρυπογόνες βιομηχανίες ότι αν δεν αντικαταστήσουν τον παρωχημένο εξοπλισμό τους θα τιμωρηθούν με πάγωμα δανείων, άρνηση νέων αδειών και διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με την Ημερησία της Κίνας, τα 506 εργοστάσια στα οποία κατέβηκε ο διακόπτης στην επαρχία Ανούι ανήκουν σε ενεργοβόρους κλάδους όπως οι βιομηχανίες άνθρακα, χημικών και μεταλλουργίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ναύπακτος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο θάνατος δύο αδελφών από φωτιά – Εμφανίστηκαν πέντε διαθήκες
- Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο αυτό που βίωνα» έγραψε ο 74χρονος που μαχαίρωσε την σύζυγό του αυτοκτόνησε
- Οι μονόκεροι πριν γίνουν μύθος: Μια πολύ αληθινή ιστορία που δεν μας είπε ποτέ κανείς
- Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 0-1: Πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Γκρέι
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη

