Ο Ισίκ Κοσάνερ νέος αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου
Το διορισμό του στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ ως διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ. Η απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνία κυβέρνησης-στρατού.
Το διορισμό του στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ ως διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Ο Ισίκ Κοσάνερ, που μέχρι τώρα ήταν αρχηγός του στρατού ξηράς, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ όταν αυτός αποσυρθεί, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Την Κυριακή η τουρκική κυβέρνηση διόρισε το στρατηγό Ερντάλ Τσεϊλάνογλου διοικητή του στρατού ξηράς της χώρας.
Και οι δύο θέσεις είχαν μείνει κενές μετά τις ετήσιες κρίσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, στις 4 Αυγούστου, καθώς κυβέρνηση και στρατιωτικοί διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία του στρατού ξηράς, εντείνοντας τους φόβους για πολιτική αστάθεια στη χώρα.
Η ανάληψη των νέων αξιωμάτων θα γίνει στο τέλος Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442