Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Την Τετάρτη (14/7) η απόφαση του Valentino Rossi

Την Τετάρτη (14/7) η απόφαση του Valentino Rossi

Έπειτα από τη δεύτερη ημέρα δοκιμών του, ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στο Μουτζέλο, ο Ιταλός δεν είναι σίγουρος ότι έχει τη φυσική κατάσταση να αγωνιστεί στο MotoGP Γερμανίας (16-18/7) και θα περιμένει τις νέες ιατρικές εξετάσεις πριν αποφασίσει. Δείτε τις φωτογραφίες από τις δοκιμές του στο Μπρνο.

Ο Valentino Rossi θα χρειαστεί μια μέρα ακόμα για να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο MotoGP Γερμανίας το προσεχές τριήμερο (16-18/7), καθώς η δεύτερη ημέρα δοκιμών του, στο Μπρνο της Τσεχίας, δεν του άφησε σαφείς ενδείξεις για τη φυσική του κατάσταση.

Μετά τις δοκιμές της προηγούμενης εβδομάδας στο Μιζάνο, ο Ιταλός οδήγησε ξανά στο Μπρνο την αγωνιστική Yamaha R1 των Superbikes για να διαπιστώσει αν το σπασμένο του πόδι και ο τραυματισμένος του ώμος θα του επιτρέψουν να αγωνιστεί στο Σάξενρινγκ, στον 8ο φετινό αγώνα του MotoGP.

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής τον Απρίλιο 2010 τραυμάτισε τον ώμο του σε πτώση κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσικλέτα Motocross, ενώ στις 5 Ιουνίου 2010 έσπασε το πόδι του σε σφοδρή πτώση στις ελεύθερες δοκιμές του MotoGP Ιταλίας στο Μουτζέλο.

Στις δοκιμές του Μπρνο ο πρωταθλητής συμπλήρωσε 46 γύρους, είκοσι περισσότερους από τις δοκιμές του Μιζάνο, με χρόνο κοντά στον ταχύτερο γύρο του προηγούμενου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes.

Την Τετάρτη (14/7) θα αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο Σάξενρινγκ, αφού πρώτα περάσει από ιατρικές εξετάσεις από την ομάδα ιατρών του MotoGP – η οποία θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της σε περίπτωση που ο V. Rossi αποφασίσει να αγωνιστεί.

«Οι σημερινές δοκιμές πήγαν καλά, αισθάνθηκα καλύτερα σε σχέση με το Μιζάνο, αλλά κουράστηκα μετά από ορισμένους γύρους και ο αγώνας θα είναι μεγαλύτερο ερωτηματικό», είπε ο Valentino.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, θα κάνουμε ορισμένες ακόμα ακτινογραφίες την Τετάρτη και έπειτα οι γιατροί μου κι εγώ θα αποφασίσουμε αν μπορώ να αγωνιστώ στο Σάξενρινγκ. Πάντως σήμερα διασκέδασα οδηγώντας τη R1 και δούλεψα ακόμα και στις ρυθμίσεις».

Πάντως, η Yamaha με ανακοίνωσή της είπε ότι η απόφαση ανήκει στον Ιταλό και διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του πριν αναρρώσει πλήρως. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ο πρωταθλητής να επιστρέψει στο MotoGP Τσεχίας, στις 15 Αυγούστου 2010.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο