«Ο θείος Μπουνμί» από την Ταϊλάνδη έφυγε με το Χρύσο Φοίνικα από τις Κάννες
Η ταινία Ο θείος Μπουνμί θυμάται τις προηγούμενες ζωές του με την υπογραφή του Ταϊλανδού σκηνοθέτη Απιτσατπόνγκ Γουιρασεθατούλ κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στην Ζιλιέτ Μπινός το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Εξ ημισείας στους Χαβιέρ Μπαρδέμ και Έλιο Τζερμάνο το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.
Η ταινία Ο θείος Μπουνμί θυμάται τις προηγούμενες ζωές του με την υπογραφή του Ταϊλανδού σκηνοθέτη Απιτσατπόνγκ Γουιρασεθατούλ κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στην Ζιλιέτ Μπινός το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Εξ ημισείας στους Χαβιέρ Μπαρδέμ και Έλιο Τζερμάνο το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα πνεύματα και τα φαντάσματα στην Ταϊλάνδη που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι εδώ» δήλωσε ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το πολύτιμο βραβείο από την κριτική επιτροπή, η οποία φέτος είχε πρόεδρο τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον.
Ο Ταϊλανδός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει τιμηθεί με άλλα βραβεία στις Κάννες στο παρελθόν, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πως η σκέψη του είναι διαρκώς στην πατρίδα του και τη βίαη σύγκρουση των κυβερνητικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές του κινήματος με τα «κόκκινα πουκάμισα».
Με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας τιμήθηκε η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός για το ρόλο της ως ιδιοκτήτρια γκαλερί στην Τοσκάνη στη ρομαντική δραματική ταινία Εγκεκριμένο Αντίγραφο (Certified Copy) του Ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι -ο οποίος έχει βραβευθεί το 1997 με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του Η γεύση του Κερασιού.
Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου μοιράστηκαν ο Ισπανός Χαβιέρ Μπαρδέμ για την ερμηνεία του στην ταινία Biutiful και ο Ιταλός Έλι Τζερμάνο για την ερμηνεία του στο φιλμ La Nostra Vita.
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ υποδύεται στο φιλμ του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου (που έχει υπογράψει τη Βαβέλ και τα 21 Γραμμάρια) έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που διαγιγνώσκεται με καρκίνο τελικού σταδίου.
Το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη απονεμήθηκε στον Ματιέ Αμαλρίκ για την ταινία του Tournee.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: Σημείωμα στα παιδιά και τη σύζυγό του είχε αφήσει ο 45χρονος αγνοούμενος πυροσβέστης
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε μέχρι το 2029 τον Κοντούρη
- Αποδομώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Γιατί όταν οδηγείτε είναι καλύτερα να κρατάτε το στόμα σας κλειστό
- Αγρότες: Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντί να δώσει λύσεις στρώνει το… χαλί για πρόστιμα στα μπλόκα
- Νέα σενάρια για Μανδά στη Λάτσιο: «Μπορεί να παραμείνει στην ομάδα»





